اطلاعات، مدارک و فرمهای ویزا و مهاجرت به استرالیا

فهرست مطالب
انواع ویزای استرالیا

ویزای استرالیا دارای انواع مختلفی بوده و هرکدام بنا به صلاحدید سفارت استرالیا و قوانین دولت این کشور دارای مدت زمان اعتبار، هزینه و مشخصات خاص و متفاوتی است.

براساس اطلاعات وب‌سایت رسمی سفارت استرالیا ویزای این کشور دارای انواع متنوعی است، اما به طور کلی ویزاهای متداول و پرکاربرد استرالیا شامل ویزای تحصیلی Student Visa، ویزای کار و تعطیلات Work and Holiday Visa ، ویزای توریستی استرالیا Tourist Visa ، ویزای کارشناسی ارشد Post Graduate Visa ، ویزای اسپانسر Visa Sponsor و ویزای مهارت کاری Skilled Visa می‌شوند.

ویزای توریستی استرالیا

می‌توان گفت پردرخواست‌ترین ویزای استرالیا، ویزای توریستی این کشور است که برای اهداف گردشگری و کوتاه‌مدت صادر می‌شود. به طور کلی ویزای توریستی استرالیا دارای 2نوع است:

  • ویزای الکترونیکی کلاس 651 eVisitor که رایگان بوده و با اعتباری حداکثر 3ماهه صادر می‌شود.
  • ویزای توریستی کلاس 600 که بین 140 تا 1020 دلار استرالیا هزینه داشته و بنابر صلاحدید آفیسر پرونده با حداکثر اعتبار3، 6 و 12 ماه صادر می‌شود.

متقاضیان ایرانی تنها می‌توانند برای ویزای توریستی کلاس 600 استرالیا اقدام کنند و عموما با توجه به مدارک و برنامه سفر متقاضی ایرانی، ویزای توریستی استرالیا برای این افراد با اعتبار 14 روز تا 1ماه صادر می‌گردد.

ویزای توریستی استرالیا دارای دو نوع سینگل(یکبار ورود) و مولتی (چندبار ورود) است، اما از آنجایی که عموما سخت‌گیری بیشتری برای متقاضیان ایرانی دریافت این نوع از ویزا وجود دارد، معمولا ویزای توریستی استرالیا با حداقل اعتبار و به صورت سینگل برای فرد صادر می‌شود.

با در دست داشتن ویزای توریستی استرالیا شما به هیچ‌وجه اجازه کار در خاک این کشور را نداشته و تنها مجاز به ثبت‌نام در دوره‌های آموزشی کمتر از 3ماه هستید.

شما باید به صورت آنلاین برای درخواست این نوع از ویزا اقدام کنید. بر همین اساس، شما نیازمند ساخت حساب کاربری ImmiAccount ، پرکردن فرم مربوطه، پرداخت هزینه ویزا و پیوست مدارک موردنیاز سفارت هستید. هم‌چنین باید به هنگام درخواست ویزای توریستی استرالیا پاسپورت شما دارای حداقل 3ماه اعتبار باشد.

هزینه درخواست این نوع از ویزای استرالیا از خارج از خاک این کشور 145 دلار بوده و رسیدگی به آن بین 3هفته تا 1ماه کاری زمان ‌می‌برد. لازم به ذکر است که هزینه درخواست ویزای توریستی استرالیا از داخل این کشور معادل 365 دلار است و استفاده از آن برای متقاضیان ایرانیان مجاز نیست.

ویزای توریستی فامیلی

ویزای توریستی فامیلی استرالیا Sponsored family stream برای دیدار اقوام و یا دوستان بوده و نیازمند دریافت دعوت‌نامه‌ای معتبر از یک شهروند و یا فرد دارای اقامت دائم در استرالیا است. در این روش فرد دعوت‌کننده باید مبلغی (بین 5000 تا15000 دلار) را تحت عنوان تضمین و پوشش هزینه‌های احتمالی مسافر نزد دولت استرالیا به امانت بگذارد و با خروج مسافر از خاک استرالیا، فرد دعوت‌کننده امکان برداشت مبلغ تضمین را خواهد داشت.

هزینه این نوع از ویزای استرالیا 145 دلار بوده و فرد با در دست داشتن آن امکان بازدید اقوام و دوستان و گردش در استرالیا را تا مدت زمان اعتبار ویزا (حداقل 2هفته و حداکثر 12ماه) خواهد داشت.

انجام خدمات پزشکی و یا کاری و تجاری با این نوع از ویزا امکان‌پذیر نبوده و فرد به غیر از موارد مجاز ذکر‌شده، تنها امکان ثبت‌نام و شرکت در یک دوره آموزشی حداکثر 3ماهه در استرالیا را خواهد داشت.

هم‌چنین بنابر تبصره 8503 و 8531، دارنده ویزای توریستی استرالیا امکان تمدید این نوع از ویزا را در خاک استرالیا نداشته و باید برای اجتناب از رویارویی با جرایم نقدی و غیرنقدی هم‌چون ریجکت ویزا و قرارگیری در بلک‌لیست، پیش از اتمام اعتبار ویزا از استرالیا خارج شود.

ویزای توریستی کاری-بیزینس

ویزای توریستی کاری-بیزینس استرالیاBusiness visitor stream  برای اهداف کاری نظیر حضور در کنفرانس علمی، شرکت در مصاحبه کاری، انعقاد قرارداد تجاری و مواردی از این قبیل صادر می‌شود.

مدت اعتبار این نوع از ویزا بنا بر پرونده و درخواست شما و هم‌چنین صلاحدید آفیسر پرونده بین 1 تا 12 ماه خواهد بود. چنان‌چه ویزای توریستی بیزینس متقاضی به صورت مولتی صادر شود، فرد مجاز به اقامت تا حداکثر 3ماه در هربار ورود به استرالیا خواهد بود.

شما با در دست داشتن این نوع از ویزای استرالیا امکان انجام کار، فروش محصول و یا خدمات و یا ارائه خدمات به سازمان و یا شرکتی را در استرالیا نخواهید داشت. هم‌چنین در صورت شرکت در کنفرانس، سمینار و یا نمایشگاه، امکان دریافت هیچ‌گونه مبلغی را در قبال آن ندارید. هزینه درخواست این نوع از ویزا 145 دلار بوده و پیگیری امور آن از خارج از خاک استرالیا انجام ‌پذیر است.

ویزای اسپانسر استرالیا

این نوع ویزا که به نام‌های ویزای اسپانسرشیپ و یا Sponsor Visa معروف است نوعی از ویزای کار بوده و دستیابی به آن در صورتی که از خارج از خاک استرالیا باشید، بسیار سخت است.

برای صدور این نوع ویزا، یک شرکت استرالیایی باید به عنوان کارفرما علاقه خود به استخدام و حضور شما در خاک استرالیا را نشان دهد و از آن مهم‌تر، توان اثبات این موضوع را به دولت و سفارت استرالیا داشته باشد که چرا استخدام یک نیروی کار خارجی به جای نیروی کار بومی برای شرکت موردنظر ضرورت دارد.

ویزای اسپانسر استرالیا دارای اعتباری 3 تا 4ساله بوده و به شرط داشتن حداقل حقوق سالانه 50.000 دلار متقاضی در استرالیا، امکان بسط و توسعه آن به تمام اعضای خانواده وی وجود دارد.

هزینه درخواست این نوع از ویزا 420 دلار بوده و وجود دعوتنامه و درخواست معتبر شرکت استرالیایی در پرونده به همراه مدارک اثبات مهارت و سوابق کاری و مدرک زبان General آیلتس الزامی خواهد بود.

انواع ویزای سرمایه گذاری استرالیا

ویزای سرمایه گذاری استرالیا با توجه به پلن‌ها و روش های سرمایه گذاری، انواع مختلفی دارد. شما با توجه به پلن مهاجرتی و همچنین میزان سرمایه خود، می‌توانید یکی از انواع ویزاهای سرمایه گذاری را انتخاب کرده و درخواست خود را برای مهاجرت به استرالیا ارائه دهید.
مبلغ سرمایه گذاری با توجه به نوع ویزا از 1 میلیون و 250 هزار دلار استرالیا تا 5 میلیون دلار استرالیا متغیر است. با توجه به مسیر مهاجرتی انتخابی، یا به شما اقامت موقت داده می‌شود و یا با دریافت نوع دیگری از ویزاهای سرمایه گذاری اقامت دائم را از همان ابتدا دریافت می‌کنید.

در ادامه به توضیح کامل هر یک از انواع ویزای سرمایه گذاری می‌پردازیم اما پیش از هرکاری ابتدا بهتر است بدانید کدام ویزاها در دستۀ اقامت موقت و کدام ویزاها در دستۀ اقامت دائم کشور استرالیا قرار می‌گیرند:

  • اخذ اقامت موقت استرالیا:شما می‌توانید از طریق ویزای ۱۸۸ به راحتی برای اخذ اقامت موقت چهارساله اقدام کنید. این ویزا مسیر را برای اخذ اقامت دائم استرالیا از طریق ویزای ۸۸۸ یا دیگر ویزاها برای شما هموار می‌سازد.
  • اخذ اقامت دائم استرالیا:ویزاهای ۸۸۸ و ۱۳۲ برای اخذ اقامت دائم استرالیا از طریق سرمایه‌گذاری تعریف شده‌اند. شما می‌توانید متناسب با شرایط‌تان برای هر یک از این ویزاها اقدام کنید.
ویزای سرمایه گذاری استرالیا برای اقامت موقت – ساب کلاس ۱۸۸

یکی از دلایل اصلی رشد اقتصادی کشور استرالیا، جذب مهاجران خارجی از طریق برنامه‌های مهاجرتی سرمایه‌گذاری، کارآفرینی و… است. در واقع اگر واجد شرایط یکی از موارد زیر باشید، دولت این کشور از شما برای زندگی در استرالیا استقبال خواهد کرد:

  • کارآفرینی، تاسیس و ادارۀ یک کسب‌وکار؛
  • خرید بیزنس در استرالیا؛
  • دارا بودن مبالغ لازم برای سرمایه‌گذاری در بازار استرالیا؛
  • داشتن ایده‌ای نو و زودبازده برای تاسیس یک استارتاپ.

طبیعتا هرکدام از موارد گفته شده دارای شرایط منحصربه‌فردی است که در ادامۀ مطلب باید آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.
به صورت کلی ویزای ۱۸۸ استرالیا برای اقامت موقت 5 ساله (ساب کلاس ۱۸۸) به پنج گروه زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • ویزای 188A – ویزای نوآوری تجاری (Business Innovation Stream)
  • ویزای 188B – ویزای سرمایه‌گذاری معمولی (Investor Stream)
  • ویزای 188C – ویزای سرمایه‌گذاری ویژه (Significant Investor Stream)
  • ویزای 188D – ویزای سرمایه‌گذاری تضمینی (Premium Investor Stream)
  • ویزای 188E – ویزای کارآفرینی (Entrepreneur stream)

تا چند سال گذشته، یعنی قبل از 1 جولای 2015، اعتبار این ویزا 4 ساله بود و بعد از آن یعنی تا تاریخ 1 جولای 2021، این مدت به 5 سال افزایش پیدا کرد.

لازم به ذکر است که در این نوع ویزا، امکان تمدید به مدت 1 سال و 3ماه در شرایط خاص وجود دارد؛ یعنی مدت اقامت می‌تواند به 6 سال و 3 ماه افزایش پیدا کند.

با دریافت این ویزای موقت می‌توانید از مزایای زیر بهره‌مند شوید:

  • به مدت 5 سال در استرالیا زندگی کنید؛
  • همسر و فرزندان‌تان می‌توانند همراه شما در استرالیا زندگی کنند؛
  • اعضاء خانوادۀ شما، اجازۀ کار و تحصیل در این کشور را خواهند داشت.
  • این ویزای موقت، مسیر را برای اخذ اقامت دائم استرالیا از طریق ویزای ۸۸۸ یا دیگر ویزاها برای شما هموار می‌سازد.
شرایط ویزای ۱۸۸ استرالیا

سن: برای ویزای کارآفرینی و ویزای سرمایه‌گذاری معمولی باید سن‌تان کمتر از ۵۵ سال باشد؛ البته در برخی از ایالت‌های استرالیا در مواردی افراد بالای ۵۵ سال را نیز پذیرش می‌کنند.

دارایی: حداقل دارایی شما و همسرتان برای ویزای کارآفرینی باید 1 میلیون و 250 هزار دلار استرالیا (شامل اموال منقول و غیر منقول) باشد. به این نکته توجه داشته باشید که این اموال حداکثر ظرف 2 سال باید به کشور استرالیا منتقل شوند.

این مقدار دارایی برای ویزای سرمایه گذاری معمولی 2.5 میلیون دلار استرالیا (در دو سال از چهار سال گذشته) است.

برای ویزای سرمایه گذاری ویژه نیز باید حداقل دارایی شما ۵ میلیون دلار استرالیا باشد.

نکتۀ مهم: سرمایۀ مورد نیاز برای اخذ هر یک از این ویزاها باید از طریق قانونی کسب شده باشند.

مبلغ مورد نیاز برای تاسیس کسب‌وکار در ویزای کارآفرینی: شما با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ هزار دلار استرالیا در کسب‌وکاری که قصد راه‌اندازی آن را دارید، می‌توانید ویزای کارآفرینی استرالیا را دریافت کنید.

اگر قصد دارید برای اخذ ویزای سرمایه‌گذاری معمولی اقدام کنید، باید متعهد به پرداخت حداقل ۱.۵ میلیون دلار به یکی از ایالت‌ها و با صلاحدید دولت ایالتی آن شوید. همچنین داشتن سوابق خوب در سرما‌یه‌گذاری، شانس پذیرفته شدن شما را افزایش خواهد داد.

اگر می‌خواهید برای ویزای سرمایه‌گذاری ویژه اقدام کنید، باید حداقل ۵ میلیون دلار استرالیا در ایالت مورد نظر سرمایه‌گذاری کنید.

امتیازبندی: برای اخذ ویزای کارآفرینی و ویزای سرمایه‌گذاری معمولی باید حداقل ۶۵ امتیاز به دست آورید؛ البته در برخی از موارد، دریافت ویزای کارآفرینی با امتیاز کمتر نیز امکان‌پذیر است.

نکتۀ مهم: برای دریافت ویزای موقت کارآفرینی و سرمایه‌گذاری، داشتن مدرک زبان شرط نیست ولی دارا بودن IELTS 5 می‌تواند امتیاز شما را افزایش دهد.

برای اخذ ویزای سرمایه‌گذاری ویژه، نیازی به کسب ۶۵ امتیاز نیست؛ اما در صورت نداشتن نمرۀ کافی در زبان، باید با پرداخت هزینه‌ به دولت استرالیا، پس از ورود به این کشور در دورۀ فشردۀ زبان انگلیسی به مدت ۵۱۰ ساعت شرکت کنید.

میزان گردش سرمایه: برای اخذ ویزای کارآفرینی، حداقل گردش سرمایۀ شما تا قبل از 1 جولای 2015، برابر با 500 هزار دلار استرالیا و از تاریخ 1 جولای 2021، باید حداقل 750 هزار دلار استرالیا در دو سال از 4 سال گذشته باشد.

از آن جا که نرخ دلار در ایران در سال‌های اخیر نوسانات زیادی داشته، شما می‌توانید گردش مالی سه یا چهار سال پیش خود را – که دلار به مراتب ارزان‌تر بود -، نشان دهید.

سوابق کاری: به طور کلی برای اخذ ویزای کارآفرینی و ویزای سرمایه گذاری معمولی باید سابقۀ کاری موفقی داشته باشید. همچنین برای ویزای سرمایه‌گذاری معمولی، داشتن سابقۀ مدیریتی در یک کسب‌وکار با ارزش بیش از یک و نیم میلیون دلار استرالیا و دارا بودن 30% از سهام یک کسب‌وکار در یک سال اخیر، از شرایط دیگر دریافت این ویزا است.

تعرفه و نرخ های ویزای استرالیا
خدماتنرخواحد 
ثبت نام ویزای توریستی استرالیا890دلار آمریکا

تماس با ما

19:00 - 8:00